Avantatges i inconvenients de l’assegurança per obra

El llançament del nou producte assegurador de Responsabilitat Civil Professional per obra pot comportar que molts tècnics es plantegin el canvi a aquesta nova modalitat d’assegurança. En aquest article t’explicarem els pros i contres de l’assegurança per obra, en comparació amb la cobertura anual. Amb això pretenem que et serveixi per escollir la modalitat que millor s’adapta a les teves necessitats.

Avantatges

  • Coneixes el cost total de la pòlissa abans de començar una obra, de tal manera que et permet incloure la despesa en el pressupost que presentes al teu client, dins de la partida d’honoraris professionals.
  • Assumeixes el cost de la pòlissa en el moment que disposes de liquiditat (a l’inici del projecte) i no estàs obligat a mantenir una cobertura anual fins a dotze anys (10 + 2) amb un possible increment de la prima i / o la incertesa de si tindràs ingressos suficients per poder-la afrontar en el futur. 
  • Aquesta modalitat de pòlissa optimitza la despesa per cobertura de responsabilitat civil i facilita l’acceptació de treballs puntuals.
  • Pots incloure com a assegurats addicionals a tots els intervinents tècnics (arquitectes superiors, aparelladors, enginyers i fins i tot el promotor de l’obra) sense que suposi un increment de la prima de l’assegurança.

Inconvenients

  • Has de contractar una pòlissa individual per a cada projecte o obra que facis, havent de contestar a un qüestionari abans d’iniciar l’obra. Si gaudeixes d’una activitat regular, és un model poc operatiu a diferència de la pòlissa anual, que cobreix tota la teva activitat de forma automàtica.
  • El cost econòmic de la pòlissa per obra es major a la pòlissa anual. Si tens una actividad regular i continuada, la pòlissa per obra no serà la major opció.

Com pots veure, aquest producte és idoni per aquells arquitectes que, pel motiu que sigui, no volen lligar-se a cap contracte.

Escriu-nos, si vols confirmar que la pòlissa de responsabilitat civil per obra és l’opció que més et convé.

Iago Vinyals
Corredor d’assegurances